Ideologie tegen technocratie

3 reacties

 1. Irene Koene schreef:

  Net stuk John, een kleine correctie: ik heb TEGEN de reclamebelasting gestemd!

 2. Gerard schreef:

  Goed zo John. Door gaan zo.
  John for president.

 3. Ronald Portier schreef:

  Vroeger was het helemaal normaal dat katholieken alleen brood kochten bij katholieke bakkers, hun kinderen op katholieke scholen deden, arbeiders lid waren van de katholieke vakbond etc…. En bij protestanten werkte het hetzelfde als bij katholieken, Maar dan soms nog meer versnipperd. (Christelijk gereformeerd vrijgemaakt… etc.) Zelfs muziek en sportverenigingen waren gescheiden. Culturele isolatie op basis van religie is er dus niet pas gekomen met de komst van islamitische medeburgers.

  Iets anders is of je dit een goede zaak vind. Mij lijkt het van niet. Socialisten staan daarom niet alleen voor scheiding van kerk en staat. Maar ook voor opheffing van religieus onderwijs. Bovendien willen wij gemengde wijken, waarin arm en rijk, maar in de praktijk is dat ook migranten en niet migranten, door elkaar wonen. Dit VVD college – want de VVD bepaalt de ideologische richting van het college in Dordrecht – bouwt alleen nog maar monoculturele wijken voor alleen de rijken. Daardoor worden menging en contact bepaald niet bevorderd.

  Nog één opmerking over het pinksterfeest. Tweede pinksterdag heeft nul religieuze betekenis in het christendom. Net als al die andere “tweede dit of dat” dagen. Dus wat is het probleem om zo’n dag om te ruilen voor het suikerfeest? Of nog beter gewoon twee extra vrije dagen erbij: suikerfeest en dag van de arbeid.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *