Pek en veren

2 reacties

 1. Ronald Portier schreef:

  Als we de onderzoeksresultaten goed lezen, en aannemen dat het onderzoek goed is uitgevoerd, dan blijkt dat voor iedere 100 mensen die geterroriseerd worden met een repressief beleid, erop gericht om zelfs de meest rotte banen zonder enige zekerheid tegen de meest belabberde omstandigheden te aanvaarden, er 5 extra een baan aanvaarden.

  Uit het onderzoek blijkt ook dat mensen akkoord gaan met hele lage salarissen.

  Daarmee is dit beleid een directe bedreiging voor iedereen die tegen nog enigszins normale arbeidsvoorwaarden een baan heeft. Immers, ga maar akkoord met loonsverlaging, onbetaald overwerk, doorwerken als je ziek bent, want ….. als je niet meewerkt staat er iemand klaar om je baan over te nemen tegen wat voor salaris of arbeidsvoorwaarden ook.

  Uiteraard drukt dit alle lonen, waardoor mensen minder belasting kunnen betalen, minder kopen, dus minder BTW,, meer toeslagen nodig. Dus voor ieder dubbeltje dat de overheid bespaart door uitkeringsgerechtigden te terroriseren staan vele euro’ s verlies.

  Kortom een typisch VVD plan om de rijken rijker te maken, en de armen en middeninkomens armer. Merkwaardig dat een partij die voor de meest botte repressie is het woord “Vrijheid” nog in de naam durft te dragen.

 2. Medewerker Social Domein schreef:

  Ik vind het een goed plan! Er zijn immers nog te veel mensen die simpelweg te lui zijn om te gaan werken 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *